Werkwijze zwangerschapsfotografie 

Heb je besloten dat je een fotoshoot wil van je prachtige, groeiende buik? Dan kun je contact met me opnemen voor al je vragen. 

Hieronder geef ik je wat meer informatie over mijn werkwijze bij een zwangerschapsshoot.

Welke datum en tijd is het beste?

De beste tijd voor zwangerschapsfotografie is rond 35-36 weken zwangerschap. Samen kiezen we een datum rond deze tijd. In principe staat deze datum vast, maar er kunnen altijd onvoorziene dingen gebeuren. Op de dag van de shoot hebben we nog even contact.

Veel mensen denken dat een zonnige dag goed is voor de foto’s, maar fel zonlicht werkt zeker niet positief op foto’s. Plannen we de fotoshoot midden in de zomer, dan is het beter om vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag (zonsondergang) te fotograferen. Staat de fotoshoot gepland in de wintermaanden en werkt het weer niet echt mee, dan hebben we vooraf even contact. We kunnen de datum verplaatsen of we gaan op zoek naar een andere locatie. We doen alles in overleg.

Hoe lang duurt een fotoshoot?

In totaal zijn we ongeveer een uur tot anderhalf uur bezig. We hebben allemaal even de tijd nodig om warm te draaien. Voor mij geldt dat net zo. Mijn inspiratie groeit tijdens de sessie.

Welke kleding?

Nadat we een datum hebben gekozen, kunnen we brainstormen over de kleding tijdens de fotoshoot. Je kunt kiezen voor je eigen kleding of voor één van de speciaal ontworpen zwangerschapsjurken die ik mee kan nemen voor de fotoshoot. Deze jurken laten jouw zwangere lichaam op en top stralen. Wil je graag zo’n speciale jurk aan, maar passen mijn jurken niet bij jouw stijl? Dan is er de mogelijkheid om een jurk te huren.

Wil je een fotoschoot met andere gezinsleden erbij? Laat de kleuren dan leuk matchen!

Referentie Sabine: “Tijdens de zwangerschapsshoot bij Astrid droeg ik een prachtige jurk die mijn buik mooi accentueerde. Ik voelde me net een bruid in mijn prachtige japon.”

Locatie?

In overleg gaan we op zoek naar een passende locatie. Dit is echt een kwestie van smaak. De een houdt van stoere foto’s op een industriële locatie en de ander juist van romantisch in het bos of op het strand.

Ook de tijd van het jaar is vaak van invloed op de locatie. De fotoshoot kan overal plaatsvinden en uiteraard heb ik ook zo mijn favoriete locaties. Zo ben ik bijvoorbeeld fan van het strand en dan vooral met zonsondergang. Ook was ik een keer met een stel in de oude Sodafabriek in Schiedam. De houtvezel hing als een soort ijspegel naar beneden. Natuurlijk zonlicht kwam prachtig gecentreerd door de oude ramen naar binnen. Helemaal waar ik het graag wilde zien. Voor mij als fotograaf is dat optimaal genieten. Dankzij dit natuurlijke geluksmomentje zijn de foto’s nóg mooier geworden! Ik wil jou niet alleen een prachtig resultaat geven, maar ook een memorabele beleving!

Wanneer zijn de foto’s klaar?

Ik streef ernaar om jou binnen een week de preview te sturen. Binnen drie weken ontvang je van mij de totale selectie.

Astrid Grootscholten Fotografie, zwanger, zwangerschoot, zwangerschap
Astrid Grootscholten Fotografie, zwangerschap, zwangerschapsshoot

Afspraak maken?

Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen? Of wil je juist graag een afspraak maken voor een shoot? Stuur een e-mail of bel 06 - 54 36 53 86!