Werkwijze newborn fotografie

Graag maak ik van jouw kindje, en de dagelijkse routine in jullie eigen omgeving, mooie foto's in een verhalende stijl. 

Hieronder een aantal meest gestelde vragen:

Hoe kiezen we een datum en tijd?

De beste tijd om jouw baby te laten fotograferen is wanneer jullie daar helemaal klaar voor zijn. Dat kan al zijn na 14 dagen na de geboorte, maar ik kan mij ook goed voorstellen dat je dit na twee maanden wilt laten doen. Een rustige mama is een relaxte newborn.

Plan je bezoek aan mij wel ruimschoots vooraf, zodat ik daarmee rekening kan houden in mijn agenda.

Hoe lang duurt de fotoshoot?

Ca. 2 uur ben ik bij jullie thuis om zoveel mogelijk van jullie dagelijks leven te fotograferen. Het zijn de kleine en simpele dingen die ik voor jullie wil uitlichten. Die zal je namelijk het snelst weer vergeten. Zeker als de kinderen ouder worden, zal je je later afvragen hoe je sommige dingen ook alweer deed.

Wat kan ik doen ter voorbereiding aan de shoot?

Wanneer er andere kinderen bij de fotoshoot aanwezig zijn, is het voor mij als fotograaf erg prettig om de naam en de leeftijd te weten. Op die manier kan ik mij voorbereiden en de kinderen persoonlijk benaderen. Ik besef mij terdege dat al die veranderingen voor hen soms even teveel zijn.

Welke kleding is het beste voor de foto's?

Voor de newborn-shoot is neutrale kleding het mooiste. Stippen, strepen, teksten of andere drukke patronen wil ik zoveel mogelijk mijden om afleiding te voorkomen.

Waar vindt de fotoshoot plaats?

De storytelling newborn is altijd bij jullie thuis in je eigen, vertrouwde omgeving.

Krijg ik foto's in kleur of zwart/wit?

Ik ben een fanaat als het gaat om zwart-wit beelden. De kracht van het zwart-wit draagt bij aan het verhaal. Kleur beelden hebben zo hun eigen bijdrage aan het geheel en ik zal het zeker niet nalaten om tevens beelden in kleur te laten zien. Tijdens het bewerken zie ik snel genoeg wat het beste past.

"Stiekem hoop ik dat je peuter mij in het begin zo lekker boos of eigenwijs aankijkt."

Afspraak maken?

Kleintjes worden snel groot! Als iedereen in het gezin gewend is aan de situatie en de sfeer rustig en ontspannen is, kom ik graag jouw newborn fotograferen! Neem contact met me op voor een afspraak!